| . : Светове : . Заповядайте във всички Светове! |
|
| Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! | |
| | |
Автор | Съобщение |
---|
katri_mei Light in the darkness
Брой мнения : 3403 Age : 34 Registration date : 22.08.2007
Собствени герои списък с имена, раси и способности:
| Заглавие: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Мар 21, 2009 4:26 pm | |
| - Цитат :
Формат: А5 Корици: 250 гр., мат Хартия: бял офсет, 90 гр. Страници: 176 (14 цветни) Коли: 11 Цена: 5.99 лв.
Това е първата манга колекция в България. Посветена е на отдавна оформилото се у нас аниме и манга общество, което с нетърпение чака да се появи подобно специализирано издание на книжния ни пазар.
Не всички заглавия, които ще откривате в тази поредица, са създадени в Япония - голяма част от тях са с различен произход - Китай, Франция, Испания, Италия, Белгия, САЩ, България... Години наред мангата се смята за продукт единствено на японски издатели, докато всъщност върху основата на това японско изкуство много автори по цял свят доразвиват собствените си търсения, за да създадат нова форма комикси. С това и самият термин “манга” придобива международно измерение и развитие и днес вече бележи течение на различни издатели от цял свят.
SHOGUN е преди всичко среща на художници и любители последователи, изразяващи се чрез средствата на мангата, оформила и подхранваща тяхното въображение! Във всеки свой брой списанието ще предлага най-малко четири завладяващи истории от шонен, шоджо, джосей и сейнен аудиториите.
Търсете на вестникарския пазар от 19~20 март!
InfoMediaGroup - Цитат :
Ще си позволя да направя една реклама, защото мисля, че има нужда, а и някой може да се заинтересува. Новината е следната - първият брой на първото манга списание е вече факт и в България! Името му е SHOGUN и в него се събират няколко различни манга истории от различни автори, които не са задължително само японци. Освен манга историите, които ще се следят и ще се заменят с нови, списанието предлага и други рубрики и интересна информация, като "аниме-речник" (навярно се сещате за какво иде реч тук). Все още не съм се сдобил с него, но в Понеделник това ще ми е основната задача. Мисля, че е редно да го уважим и подкрепим и да покажем, че в България има активно аниме общество и най-накрая тоя пазар да се развие малко, та да можем да се радваме и на други разнообразни подобни неща! Списанието е вече пуснато из реповете по цялата страна, а цената му е 5.99лв. Формата му е А5. Изобщо, за повече информация - http://forum.manga.bg
| |
| | | Мелиса Сойер ~Free_Spirit~
Брой мнения : 10178 Age : 31 Location : Където бъдеш ти... Registration date : 23.08.2007
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Мар 21, 2009 4:38 pm | |
| Преди седмица-две четох за него и имам сериозното мнение да го потърся(макар че с моя късмет май няма да го намеря де, ама да бъдем оптимисти). Страхотна идея, супер идея(айде без подобни, че ще се повторя), много ме изкефи новината, много ми се ще да го имам и аз, тъкмо си мислех колко ще е готино някой ден да видя какво представлява така, горе-долу мангата на хартия... Ама предполагам, че до април вече няма да го има никъде, като гледам колко много имаха желание да го притежават... По дяволите, винаги подобни неща си ми остават само като мечти... | |
| | | katri_mei Light in the darkness
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Мар 21, 2009 5:53 pm | |
| Оу, да и аз как му се изкефих, като прочетох за него. В понеделник започва издирването, дано да го има някъде, тъй като из Перник са малко тези, които знаят наистина какво е манга, но ще видим... иначе във форума пише, че до няколко месеца ще се появи и абонамент, което ми се струва много добро, пък дано- дано се получи наистина. Имам много големи очаквания за него, надявам се да не остана разочарована. | |
Брой мнения : 10178 Age : 31 Location : Където бъдеш ти... Registration date : 23.08.2007
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Мар 21, 2009 5:57 pm | |
| Аз се надявам да пуснат и някои по-така известни японски заглавия, но няма да ги виня и ако не изпълнят това. И все пак пуснат ли абонамент ще мина през огъня и леда, ама ще се абонирам(огъня и леда изобразяват моето семейство).. Тук, в нашия град си имаме само две основни бутки и ако там го няма, просто не се надявам да го има. Понякога в едната докарват такива странни издания и ако имам късмет, може би... | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Мар 21, 2009 6:02 pm | |
| Защо ли ми се струва, че масово ще започне да се праща по пощата, ако се открият повече броеве... | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Мар 21, 2009 6:07 pm | |
| Това ще да звучи супер. Само да ми дойде то, предполагам, че като учебника по японски ще се превърне в баница от разнасяне напред-назад и четене | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Пон Мар 23, 2009 2:33 pm | |
| Намерих го, намерих го, БАНЗАЙ!... Лелее, от колко години не съм хващала комиксоподобно нещо в ръце... Супер е, много кеф | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Пон Мар 23, 2009 3:55 pm | |
| Ау, ау, ау... И аз го взех! Страхотно е, удивително! Като книжка и мангата в него е страхотна, много ми харесват всичките, глътнах ги на един дъх. Само нещо Kairi ме разочарова малко, очаквах повече като чели, а то... е нищо, ще се чете все пак. Боже! Истина е! Манга в България! На хартия при това... | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Пон Мар 23, 2009 4:46 pm | |
| И аз току-що свърших Kairi.. И не ме впечатли особено, ама като гледам B. B. Project ще ми стане любимка като стой та гледай. Bleach на корицата отзад е разбиващ... Абе какво само корицата, просто си е уникат това нещо | |
| | | | Мелиса Сойер ~Free_Spirit~
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Пон Мар 23, 2009 7:10 pm | |
| Дам, в animes-bg също ако става на въпрос | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Пон Мар 23, 2009 7:17 pm | |
| Дам, знаех си аз, знаех си. ^^ Е, аз съм kat информактивно. | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Пон Мар 23, 2009 7:19 pm | |
| Забелязах го, забелязах го^^ | |
| | | AMF Цар на Кентаврите
Брой мнения : 469 Location : Някъде там... Registration date : 09.12.2008
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Чет Апр 09, 2009 5:49 pm | |
| Аз доколкото разбрах след няколко броя може да пуснат и плакатчета.... Надявам се да е така! | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Чет Апр 09, 2009 5:51 pm | |
| Ако си го чел във форума, не е сигурно, така искат потребителите, но издателството не са навити изобщо. | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Чет Апр 09, 2009 5:53 pm | |
| | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Чет Апр 09, 2009 6:04 pm | |
| Да, знам. На админа да, но аз говоря за издателите, те имат последната дума, пък и в този размер на списанието плакатът ще трябва да ели отделно, или сгънат от много. Пък и другото е цената, която веро0ятно ще се увеличи, но това не мисля че е проблем за феновете. Издателите смятат, че още не са достатъчно стабилизирани за да пускат такива добавки, вероятно след година ще е възможно. | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Чет Апр 09, 2009 6:07 pm | |
| Те това и коментираха.Абе това на мен засега ми стига.Манга на хартия....детска мечта. Велико е да си се разхождаш по улицата и да си четеш(и да се буташ в трафопости и в бабички,което аз направих когато си взех Shogun). | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Чет Апр 23, 2009 11:56 am | |
| Такам, втори брой на Шогун е вече на лице. Доста се посмях, особено на B.B Project, главният герой е такъв шемет, макар и че доста наподобява други известни персонажи, а и още нещо- на едно място се споменава Dragon Ball Z ^^ All In също е много готино, замисълът за покер и развитие на стратегии, обаче ме издразни как свърши, точно на най- напрегнатия момент. ( плюс няколко правописни грешчици при диалозите, но не се набиват чак толкова на очи ^^'' виновни са матурите и изпитите за тая моя мнителност ) Kairi - нищо особено, освен че успя да разплаче една съученичка И Vairocana - е тая манга ми е любимата, забавно, мистериозно, неочаквано и в един момент се случва нещо, като мълния паднала на едно място два пъти ( което фактически в природата е невъзможно ) Пак философствам- стига толкова, готино е, ако някой се чуди дали да го взима, съветвам да го направи, не мисля че ще съжалява. | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Чет Апр 23, 2009 1:30 pm | |
| Онези в All In са големи сладури! Не очаквах арта да е такъв, но ме хвана, макар още да не съм обърнала внимание на историята. Видях само че има един тон обяснения, но може би така ще е доста по-добре за хора като мен, които карти не играят... А иначе, естествено, доволна съм от B. B. Project и Франк, това вече е нещо, което ми харесва. Много, много ми напомня за Gintama, макар че оследното е пародия, която няма равна на себе си и все пак... Винаги ми носи спомените от това аниме... Бъх, Каири какво да я коментирам... Някой някъде казваше, че все едно чете сценария за Дързост и Красота... Точно определение. И за Vairocana... предишния път биваше, не ме хвана особено, но беше по-добре от Kairi... Сега май ще го бива повече, и за него нямах достатъчно време, ама сега сядам... Надявам се най-накрая нещо и в него да ми се хареса | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Май 23, 2009 9:19 am | |
| Имам трети брооой, БАНЗАЙ!Лошото е, че и моят брой е объркан Но поне главите са си в ред. Пен Драгънчу ужасно вече ми напомня на анимето Киба и още куп подобни нему... Някак си дали същия арт или... де да знам... А тъпото проклятие егати, можеше да измислят къде къде по-добро сигурно, но както и да е. Малко ме разочарова с толкова лекото продължаване на историята в смисъл че няма никакво напрежение дали ще - Spoiler:
го осъдят или не накрая Вече със сигурност знам, че предпочитам All In пред това... Гледала съм Kaiji, One Outs които са в същия стил - разни стратегии, карти, правила, бейзболни правила за едното... All In е като тях и ме кефи, на всичкото отгоре има и хумор, което го няма в посочените две.Но B.B. Project както винаги си е на ниво със смеха и екшъна. Много ме кефи без значение че прилича малко на Tenjou Tenge, вярно, ама не и чак толкова. Има отделни неща, които ми се струват познати, но все пак Tenjou има толкова по-различна насока в историята. Там наблягат повече на миналото, отколкото на главния герой, а тук си се придържат към основните проблеми на Франк, така да се каже."Ела насам, трансформър, да си поговорим като мъж с мутант!" Връзка с харда... Тоя човек ще ме погуби, честноKairi... Какво да кажа за нея, върви все така меланхолично. Никакво заинтригуващо действие, нищо, което да ме накара да я съжалявам. Вярно, преживя много детето, но въпреки всичко... Не е шоуджо, което може да хване мен. Не, че аз си падам по шоуджо обикновено, предпочитам момчешките, винаги е било така, но... Гледала съм шоуджо поне и знам кое може да ме хване в един такъв стил. Очевидно тук в Каири няма нещо такова... Много суха материя...Vairocana... Заслужава си тази манга. Отначало беше малко объркана и все още ми е. Трябва да седна да вниква н историята, но все някак ще стане. Пича с дългата коса(по дяволите все му забравям името) е много готин тук. Кефи ме, той си ме кефи още от началото де... Ама тук се показа в доста интересен стил... А като си помисля, че в първия момент когато отворих Шогун ми заприлича на момиче... lol... | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Май 23, 2009 11:18 am | |
| Хехе, звучи яко. Още не ъм го взела, но още съм на вълна купон от снощи... ри първа възможност, когато краката вече не ме болят, а главата не пулсира, ще отскоча до най- близката будка- на километър от вкъщи е, ама нищо, и ще го подхвана още по път. Във Vairocana и B.B. Project нямам ни най- малко съмнение, че са на върха на всичко в Шогуна. | |
| | | | katri_mei Light in the darkness
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Май 23, 2009 1:56 pm | |
| Че ще има сигурно ново печатане и заменяне н обърканите броеве с нови, дано без допълнително заплащане. Иначе прочетох темата във форума на списанието и писах, че не ми е голям проблем, ама май ще стане, всяка изминала минута ми налива в главата все повече паника, нищо че още не съм го взела- позор. | |
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! Съб Май 23, 2009 2:05 pm | |
| Бе не знам, ама аз сутринта специално в седем и половина(представи си) отидох да си го взема, отварям го и... Мили боже, все едно втори брой, а съдържанието друго.. Почти си умрях от кеф, когато разбрах, че проблемът е при всички, но е гадничко така... Не, не е толкова голям проблем, грешката точно при Каири, но началните страници... Яд ме е за тях | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! | |
| |
| | | | Първото в България МАНГА списание - SHOGUN! | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |