| . : Светове : . Заповядайте във всички Светове! |
|
| Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) | |
| | |
Автор | Съобщение |
---|
AMF Цар на Кентаврите
Брой мнения : 469 Location : Някъде там... Registration date : 09.12.2008
Собствени герои списък с имена, раси и способности:
| Заглавие: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 4:37 pm | |
| И тъй, както може би някои от вас знаят, през май месец предстои излизането на първото оригинално DVD на Fullmetal Alchemist, издавано съвместно от Артлайн и Профилмс. Очаква се двд-тата да излизат приблизително веднъж месечно и най-хубавото е, че освен български дублаж, е запазен и оригиналният японски!
Онова, което обаче едва ли знаете, е че те ще имат и по-евтини версии, които да се продават по реповете. И тези версии ще вървят в комплект с ново списание за аниме!
Animania стартира на 32 страници с намерението ако потръгне, този размер да се увеличи двойно, че и повече. Във всеки брой ще ви запознаваме в обширен материал с някое аниме (в първи брой това е Naruto), а в останалите рубрики ще са включени аниме новини, ревюта на класически, съвремнни и дори излизащи в момента заглавия, а също и материали за Япония и отаку културата. Ще има плакат, а също и различни игри с награди. Планират се и други неща за в бъдеще.
Все още няма точна дата за излизането на първи брой, но се очаква Animania да е по реповете заедно с първия Fullmetal Alchemist по някое време през месец май.
Взето от: Forum.Manga.bg
Редакция на заглавието: katri_mei | |
| | | Мелиса Сойер ~Free_Spirit~
Брой мнения : 10178 Age : 31 Location : Където бъдеш ти... Registration date : 23.08.2007
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 4:42 pm | |
| Абе става въпрос за мойто любимо FMA и някак скептично гледам на "български дублаж". Защо? БГ дублажа съкс! Не че нещо де, ама споделям лично мнение. Иначе списанието, бих си го взела ако го пратят и в моя отдалечен район, където беше цяло чудо, че дори докараха Shigun. Рекламата изглежда супер. Аз гледах Cartoon Network по щандовете, но не се полакомих за него... Дано това да изглежда по-завземащо, кой знае... Ако го докарат де | |
| | | AMF Цар на Кентаврите
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 5:12 pm | |
| Доколкото знам и в CN списанието има Cartoon Network дискче,ама само с един епизод. А за БГ дублажа-и аз споделям твоето мнение.Ама ся никой не е казвал,че задължително трябва да си купуваш списанието.Но все пак си има хора,които нямат представа че съществува английския език.Е,поне ще е с японско аудио,което ще смекчи работата. | |
Брой мнения : 10178 Age : 31 Location : Където бъдеш ти... Registration date : 23.08.2007
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 5:21 pm | |
| С японско да.... Аз винаги съм гледала анимета с японско аудио(освен ако няма друг начин и е на англ.). Няма да понеса да чуя Едуардо на английски, особено Алфонс, това ще е чисто наказание. Филма на това аниме го гледах на английски и щях да си умра от яд как ги бяха "надарили" с гласове. Но това за дублажите е друг отделен въпрос, да не успамвам тука с глупости. Както казах, идеята е добра, както видях корицата, ще има ревю за OHSHC, което е добро начало. Наруто пък го дават по Jetix и много деца го следят, което може да привлече вниманието към нови фенове, така да се каже^^ | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 5:38 pm | |
| Това Наруто стана страшно банално вече...сорка много,ако го харесваш,обаче пълна боза е.Най-тъпото аниме,което съм гледал.Е,не че аз съм гледал много,но все пак.Сега съм навит на FMA,обаче имам да изледам още 10 епизода от Full Metal Panic и после. Дано да е интересно.Надявам се след първия брой на Animania да има ревю на Bleach,че аз мангата чега,пък да видим анимето. Обаче това ново списание малко множко ще ни дойде.Както са казали хората "Колкото повече,толкова по-добре",но примерно ако и Animania-та струва 6 лв. то месечно ще трябва да даваме по 12 лв.Някои хора не са си намерили парите на улицата все пак. | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 5:45 pm | |
| Хах, аз се страхувах ти да не харесваш Наруто, моля ти се... Мислех че съм писала тука някъде, че съм се заклела никога да не започвам това аниме. Това е най-гадното аниме, което е правено някога. А FMA... Ами щом половината хора там са ми герои тук, това е показно, че за мен анимето е супер. И първата част е супер, втората също започва добре... Нямам нищо против да излиза на двд, но аз сигурно няма да го купувам, вече го имам на диск... И предполагам, че за Bleach ще има ревю. Това също го гледам и е много добро. И екшън и драма и смях в едно(вярно, понякога е малко тъпо, но върви) И после ще има сигурно ревю и за One Pirece...и то започва с незабравима серия, макар че съм само на първа серия... И за Death Note, най-добрата крими история, от която може да се черпи доста.. Колкото до парите... Аз за тези списания си харча стипендията или ми дават родителите(майка ми е фенка на Корея, та двете много се разбираме за тия неща, баща ми няма нищо против). И мисля, че няма да бъде по левче списанието, по простата причина, че е малко невъзможно... Но ще се преживее | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 5:57 pm | |
| Абе Наруто си е Наруто.Просто една пълна боза без капка смисъл. Ти явно доста анимета си гледала...всички тея дето ми изброи са ми в списъка да ги гледам,обаче нямам никъкво време.24 серии още не съм ги изгледал,а гледам тва аниме вече от три дни. Инак моята майка също ми дава пари да си купувам Shogun.Хубаво е хората да си имат стипендийки.Аз карам с едни 2 лв. на ден и 800 лв.събрани в касичката,които ще ги използвам за играчки,колибка и т.н. на новото ми кученце. 1 левче със сигурност няма да бъде списанието,защото това са 32 страници-ако са 10 000 бройки са поне едно 500 лв за тея дето го издават.След това това ДВД,за да е лицензирано и да са му откупили правата-поне още 1000 лв.И за да направят тея 10 000 бройки ако са още едно 1000 лв.Това са страшно много пари и ще продават списанието за минимум 6,7 лева.А пък цената може да се качи и до 12 лв,което обаче вече ще е прекалено. | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 6:01 pm | |
| Не, няма мисля и преди съм виждала детски списания от по доста високи цени. И не толкова детски, разбира се(братовчед ми, който е по-голям от мен купуваше едни, не им помня името, ама си бяха доста скъпички до към 20лв) А колко анимета съм гледала... Скромните 196 от които повечето малко неизвестни и повечето по-известни... Което ме определя като нормален аниме фен... И споко, FMP все пак е три сезона, ще ти отнеме време, не може да го изгледаш за два дни(освен ако не се зомбираш пред екрана като аз с Gintama) | |
| | | katri_mei Light in the darkness
Брой мнения : 3403 Age : 34 Registration date : 22.08.2007
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 6:06 pm | |
| Чета, чета и новината доста ми допада, обаче това БГ озвучение хич не ми се нрави. Така прецкаха доста анимета- Тайнстневите златни градове, Yu- Gi- Oh, Аватар, Пчеличката Мая е добре на бг, но сигурно защото не съм я гледала на японски до сега ХD Както и да е, ще го видим, FMA и аз го имам записано, даже сега започнах наново първи сезон докато чакам новите епизоди на новия сезон, но ще го видим какво е, ако е до 6 лв. ще се купи да се хвърли един поглед, но ако е повече- не си заслужава, при положение че ревюта има в нета, анимета също, а пък и допълнителна информация всякаква може да се намери. Но всъщност не ми се вярва да е повече от 6, списанието Грация е 7 и са над 100 страници, и е с подаръци- някакви странни малко много грозновати чанти. 12, че дори и около 10 е прекалено. | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 6:08 pm | |
| Аз не смятам да гледам трите сезона едновременно.По-късно ще продължа с втория,щото просто ще ми омръзна историйката. Абе то едно е сигурно-като първи ревюта на списанието ще са все известни анимета.Поне си имаме Shogun,което ще ни представя нещо ново,което го няма в нета.Само се надявам там да не пуснат Наруто,щото направо откъсват страниците и ги мятам в коша. | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 6:14 pm | |
| Няма да пуснат Наруто скоро... Аз купувам Shogun просто защото никога не чета манга(прочела съм само две наистина, ако трябва да съм наистина честна, макар че обичам комиксоподобно нещица)... Та със списанието отчитам дейност^^` Добре, ще овъртя темата, заключвам за себе си - ако го докарат в моя неизвестен на никому град(който твърдят, че всички знаят къде е) ще го купя да хвърля поглед. Ако не го доставят тука, здраве да е... | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 6:21 pm | |
| А кой е твоя неизвестен град? Инак ако Shogun го е имало там,то със сигурност и Animania ще има.Все пак това списание е създадено от Артлайн,които са доста мащабни. | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 6:28 pm | |
| Казва се Годеч^^ И наистина малко ме съмнява да дойде, въпреки това кой го е създал и прочие... Ако дойде ще е само на едно единствено място в града и ще се продава като детска книжка, зарита под тонове книжки за рисуване, така че да не се вижда | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 6:31 pm | |
| Оооо....Годеч го знам.Нали ся има проблеми с яйцата,млякото,сиренето и т.н. и дядо ми беше предложил да ходим там и да си вземем сирене или кашкавал.Не съм много сигурен дали точно тези два продукта бяха... Тва си е град и е близо до София,което значи че сигурно ще го има.А и пък сигурно ще можеш да си го поръчаш онлайн...надявам се. | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 6:53 pm | |
| Близо до София е, ама да намериш нещо тук от тези списания е супер рядкост, аз ти казвам... Живяла съм тука цял живот и знам колко е труден животът откъм списания като тези. Сирене и кашкавал има тук да... Вече само от едно място за жалост, ама стават за ядене и не са за изхвърляне по принцип(какво ми става, ето знаех си, че ще обърна темата в нещо съвсем друго, по дяволите) | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 8:02 pm | |
| Ми ако искаш може да си довършим умния разговор по Л.С. или по скайп? | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пон Апр 13, 2009 8:16 pm | |
| Както кажеш, нямам нищо против^^...и по което от двете избереш | |
| | | | Мелиса Сойер ~Free_Spirit~
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пет Апр 17, 2009 12:07 pm | |
| Като гледам така това са все неща, които съм чела и анимета, които съм гледала(с изключение на оня на корицата, който няма да гледам, гледала съм само първа серия)... Не ми харесват темите представени на корицата... | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Пет Май 01, 2009 10:26 pm | |
|
Ето нещо ново, още една манга, преведена на български.
Име "Лукс" Автор и художник - Джудит Парк 64 стр. 10,5 х 15,5 см Черно- бели илюстрации Жанр Шоджо Цена 4,95 Уаншот - Единичен, самостоятелен, завършен том/ чаптър.
- Цитат :
- Скарлет е млада, ужасно красива и жестоко богата! С черната си кредитна карта може да си позволи луксозен живот, за който други могат само да мечтаят. Един ден обаче някой пъхва в чантата й странна, малка фигурка и уж щастливият й живот започва да се разпада. Луксозното момиче тръгва да търси истинското щастие...
Поръчка от book.store.bg Очакват се още две манги от същата авторка, но отново Шоджо. Манга индурстрията в България се разраства постепенно. | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Съб Май 02, 2009 9:32 am | |
| Хубаво, че се развива пазара, само дето... "Лукс" не ми допада, честно. Като гледам йероглифите, значи е корейско манга, или както ги наричат там(майка ми знае повече, нали е корейски фен, ама ме мързи да я питам, както и да е). Аз май си падам повече по шонените, както обикновено. Твърде позната история, сякаш веднага като го зачета ще знам и края. Та затова се чудя и мая дали да го купувам или не... | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Вто Май 26, 2009 4:07 pm | |
| Та какво излезе сега- Аниманията ще се пусне по будките около 28 май ( дали ) и ще е около 8 лева с диска, като и самият диск отделно от списанието също ще е 8. Може би първи брой ще го видя, но не е сигурно. За нещо толкова малко като списание и за нещо, което след месец, най- много половин година вече ще е в Замундата ( колкото и да ко искам в оригинал над бюрото си, макар и да го имам иначе на дискове вече ) нещо не ми се нрави. И още нещичко... че съм го подкарала сега да пиша за тези неща. Том първи на Shin ще излезе на 30 май, Breath Effect след него, и двете ще са по 6 `пара` . Y Square на Джудит Парк беше пуснато в печат на 20 май, същият ден беше и представено на Панаира в София, а преди два дни беше официално пуснато и в онлайн книжарница Пингвините. До колкото съм запозната преди ден е била и доставена по самите книжарници из страната ( почти из всички на Пингвините, където е и с отстъпка ), но прекалено малко като количество. Днес си го поръчах, уж трябваше да го имат, но не. До няколко дни трябва вече да в ръчичките ми ^^ Може да се поръча и от book.store.bg
На заинтересованите- Приятно четене! ^^
Повече инфо за споменатите три горе:
Заглавие: Shin Жанр: сейнен , йокай , eкшън Том: първи (от общо 3) Тип: комикс (черно-бял) Статус: в процес на завършване Страници: 176 Глави: 5 Предназначена за: ~18-годишни и нагоре Рисунки: Ueza Сценарий: Lylian
- Spoiler:
Млад 17-годишен грънчар, идеалист, не по своя воля става притежател на меч, обладан от могъщ демон. При допир с него той се превръща в невероятен войн, надарен с унищожителна сила. Въпреки че подобно проклятие е в пълно противоречие с най-дълбоките му ценности, Шайн е принуден да приеме тъмната страна в себе си, за да прекоси империята в търсене на своята любима Сакора, която е отвлечена от военна секта, с цел да завладеят мистичния меч. От този момент Шайн ще осъзнае, че е поставен в силна зависимост от оръжието...
~~~ Заглавие: Breath Effect Жанр: сейнен , eччи , комедия Том: първи (от общо 2) Тип: комикс (черно-бял) Статус: завършен проект Страници: 176 Глави: 5 Предназначена за: ~18-годишни и нагоре Рисунки: ASAN Сценарий: ASAN
- Spoiler:
Клара е 17-годишно момиче, отгледано в богато семейство. Красива, но много арогантна, егоистична и манипулативна, тя злоупотребява с физическите си “аргументи”, за да получи това, което иска от хората около себе си. На баща й обаче такива не минават. Опасявайки се, че и дъщерята ще заприлича на майка си, той решава да я изпрати в училище за „трудни” юноши… Но дали това училище ще е в състояние да удържи урагана, наречен Клара? Остава да видим...
~~~ Заглавие: Y Square ( Любовен Квадрат ) Автор: Джудит Парк Издател: Гея-Либрис Размери: 11.50x17.50 Брой страници: 184 Корица: Мекa Език: Български Volumes: 1 Chapters: 7 Status: Finished Genres: Comedy, Romance, Shoujo
Йошитака изобщо не разбира момичетата и това го притеснява. Новият му съученик Ягате е съвсем различен. Момичетата му се лепят като мухи на мед. Йошитака моли Ягате за съвет и той му помага. Един от членовете на журито в училищния конкурс по красота се разболява и Ягате взема новия си приятел на мястото му. Бъркотията започва, когато момичето на мечтите му излиза на сцената... | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Вто Май 26, 2009 6:51 pm | |
| Shin супер яко ми се чете, но аз вече имам проблеми. Тук в тоя град няма книжарница бе хора!! Това, което ние му казваме книжарница, вътре продават пособия за ученици, никакви книги. Нито една такава... И... Не знам къде ще си го взема, а толкова ще ме е яд да го пропусна.Стила на Breath Effect и историята не ме кефят, въпреки интересния арт, който видях на картинките, та той не ми е проблем. Но Шин.. Искам Шииинн Колкото за работата на Джудит - не! Категорично... Не ме кефи... Нейното може да се причисли към корейските разработки на манга, понеже е наполовина корейка, сигурна съм, защото на корицата на Лукс имаше корейски йероглифи, пък нали казаха, че е била от смесен брак.Не ми харесват нейните творбиСъщото се отнася до Аниманията. Няма да дам осем лева за нещо, което ще изгуби стойност след няколко месеца и следващата година. Информацията остарява. Имам я вече, имам и своето любимо FMA. Не виждам смисъл да си го вземам | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Вто Май 26, 2009 7:09 pm | |
| Хех, като мен. И аз тоя Шин го искам страшно много. Предполагам и него ще го пуснат за поръчка по онлайн книжарниците, което би било добре, кой знае. А за Джудит Парк- тя наистина е корейка, живееща в Германия, странно е. Някак си на нейните рисунки ми харесват страшно много очите, така изразителни. | |
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) Съб Май 30, 2009 1:07 pm | |
| Бъх, бъх внимавай какво обещаваш... Добре де, нарочно беше. Купих "Любовен квадрат" само защото пича на корицата ми взе вниманието. Чудих се, чудих се за "Лукс" та чак продавача почна да ме гледа странно, ама накрая отказах. Нито историята ме хвана, то не че на "Любовен квадрат" е различно, нито нищо. Но все пак й давам шанс. Шин както се предполага неуспях да си намеря, така че намазах мъката с "Съдбата на Шута" и един разговорник на японски, понеже случайно ми попадна пред очилата. И кога за бога съм скъсала една от страниците на Любовния квадрат!?! о.О Е, какво се оплаквам, поне си я има, ама е кофти по средата на страничката с тиксо... | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) | |
| |
| | | | Аниме и Манга списания/ книги в България ( преведени ) | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |